top of page
  • Foto van schrijverCJ

Innocent Spirits

Februari is de non alcohol maand en we zouden geen Epicurist zijn mochten we hier ook geen grote selectie kunnen aan bieden. de volgende drankjes vind bij Epicurios:Bellinni kent zijn oorsprong in Venetië, Italië. De eigenaar van Harry's bar, Giuseppe Cipriani. De typisch roze kleur deed hem denkel aan een toga van een heilige op een schilderij uit 15e eeuw van de de hand van Giovanni Bellini
The Duchess

Met de minuscule aandacht voor detail, kwam The Duchess tot stand. Men bebruikt een opnieuw gedistilleerd jeneverbes extract en hun eigen botanical infused tonic water. Het smaakt lichtjes naar een clasieke G&T met aromaten van appelsien zeste,cardemon,jamancaanse peper en steranijs. We hebben de classic en florale versie en kan ook gebruikt worden als mixer.
The mocktail Club

​Pompelmoes & Vanille of Rode Biet & Gember, Appel en Tijm, Basilicum & Vlierbloesem. Need I to more???

Ze werken enkel met verse en natuurlijke ingrediënten en gebruiken ongeraffineerde suikers voor een kwalitatieve mocktail. Nee Niet Seedlip, hoewel ze de eerste waren zijn er ondertussen heel wat pareltjes bijgekomen en deze is er een van. De eerst die zich baseerd op de echte gin en voornamelijk gebruik maakt van jeneverbes wat altijd voor 51% in een echte gin moet zitten. Sea Arch slaat hiemee de nagel op de kop. gemaakt door een Engels koppel waar we ongetwijfels nog meer van zullen horen.


No Ghost In a Bottle is van Belgische makelij. er was al de herbal en floral versie en we mogen snel de gember versie verwachten. Drie distilaten die als gins zijn gedistilleerd. 100% organisch en zonder suiker. Altijd drinken met een tonic.

Het is Gentse makelij en een must om zowel puur als met tonic te drinken. De naam Nona (9 in het Latijn) verwijst naar de 9 botanicals, waaruit deze non-alcoholische gin is gemaakt. De hoofdcomponent van gin is de jeneverbes, vandaar de naam Nona June (June verwijst naar “Juniper Berry”, de jeneverbes). Dit alternatief voor gin heeft een perfect uitgebalanceerd smakenpalet, waarbij een dominante citrussmaak wordt gevolgd door een kruidige nasmaak.


Adam & Eve zijn Innocent Spirits, alcoholvrije gins. Onschuldig en Belgisch, maar zeker niet zonder pit. Met hun pure ingredienten, lokale ambachtelijkheid en laag caloriegehalte zijn Adam &Eve alternatieve gins die iedereen in de verleiding zullen brengen. De subtiele verwijzing naar de slang in het stijlvolle ontwerp van de flessen zorgt voor een extra vermakelijk kantje, wat de flessen tot hebbeding of showitem in elke (thuis)bar maakt.

Adam innocent spirit heeft een kruidige boventoon met hints van jeneverbes, kruidnagel en rozemarijn in de achtergrond, subtiel aangevuld met citrusaromas. Eve innocent spirit speelt op elegante wijze met de balans tussen de lichte kruidigheid van de jeneverbes, het florale parfum van rozen en zoete tonen van framboosjes. Beide zijn ook puur on the rocks te genieten.


Met Everleaf gaat met een stapje verder. geen Gin vervanger maar een bitter sweet aperitief. Na een jaar experimenteren, niet enkel op kleur en smaak maar ook de textuur was belangrijk. hier hebt u een "silky-smooth" textuur die ze verkreken van een uitzonderlijk ingredient. de Voodoo Lily uit China. het lekkerst als je er wat soda water aan toevoegt. voor de prijs moet je het zeker niet laten.

Dit is een drankje dat iedereen kanbekoren. Wij zijn alvast fan.Op een zomer middag kwam de Gimber-man binnen en was vol overtuiging dat wij zijn produckt moeten hebben. en hij had gelijk. Er is geen andere drank die tot over de landgrensen zo populair en gezond is als Gimer, en hoewel je het kan drinken met een lekkere tonic stellen zij het voor om 1/7 a 1/10 te drinken met plain ordinary water. Het kan zelf als Shotje of als extra in de keuken voor je Thaise gerechten of gemberkoekjes
Stryyk Not Rum smaakt als the real deal.

Espresso Martini is het drankje deze winter en nu is het drinkbaar voor idereen . zo maak je het klaar: 50ml Stryyk Not Rum, 50ml koude koffie , 15ml Sugar Syrup, toppen met koffie boontjes, Shaken en drinken.

Of meer zin in een Caribian Mule. Doe 50ml Stryyk Not Rum, 10ml Fresh Lime in een groot glas of mulecup met veel ijs, en werk af met Ginger Beer,
En voorlopig als laatste is er Fluére. De fles alleen al ziet er uit alsof ze uit een Holywood productie komt. Binnenin vind je een bloemige drank die gemaakt is om te mixen. In de eerste plaats bedoeld om met tonic te drinken. Maar met een scheutje sugar syrup en wat verse citroensap heb je een Mojito zonder veel te moeten stampen met je Mudler.

Fluere30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page