top of page
  • Foto van schrijverCJ

Een blogpost over Epicurios.

Hey Zoetebek!

De feestdagen mogen dan gedaan zijn, er is altijd tijd voor een feestje! Mijn vriend en ik drinken graag gin tonic. Net als de meerderheid van onze vriendengroep eigenlijk. Als we verjaardagen vieren is er dus grote kans op een nieuwe fles! (en nadien een lege fles…) Maar ook als je je eigen collectie wil uitbreiden is het altijd leuk om nieuwe gins te ontdekken.

Een tijdje geleden ontdekte ik Epicurios. Een nieuwe drankenwinkel in Antwerpen. Drankenwinkel doet het geen eer aan. Het is een boetiek met sterke drank. Het etablissement is super stijlvol ingericht met zwarte meubels en gouden accenten. Het heeft veel weg van de vroegere apothekers, maar dan met een serieuze fancy upgrade.


Je kan er niet alleen terecht voor gin, ook vermouth, bourbon en wiskey staat te blinken in de houten kasten. En om het assortiment nog beter te maken hebben ze ook een hele reeks tonics, kruiden voor in je gin én glazen. Op zoek naar een tof cadeaupakket? Je kan het nergens beter vinden!

Hoe ik Epicurios ontdekte? Toevallig! Ik was op een avond onderweg naar winkel X waar ik online had gespot dat ze Hentho gin hadden. Die hadden namelijk een super toffe Christmas edition en die wilde ik erg graag hebben. Ik liep door de Kloosterstraat in Antwerpen en keek wat rond naar de antiekwinkels. Plots zag ik een gezellige winkel met de kerstballen gin die ik zocht! Dat was Epicurios. Ik was meteen verkocht door de inrichting van de zaak en als hevige supporter van de kleine zelfstandige vond ik dit een beter plan dan een keten. Ik ging binnen en de rest is geschiedenis 😉

Epicurios is het prachtige kindje van Claude en zijn man Serge. Claude werkte een tijd geleden voor een online ginstore en dacht bij zichzelf dat dit toch beter moest kunnen. Hij overtuigde z’n man en zo werd Epicurios geboren! Ik ben alvast blij dat ze de stap waagden en doop (pun intended)dit nu mijn vaste gin-stek ^^


Fun fact: je kan ook op tasting komen. Vooraan staat een kar vol flessen drank. Daaruit kan je eentje kiezen om te proeven. Super tof! Ook ik mocht trouwens proeven. Een beetje aan het twijfelen over de soort gin die ik voor m’n vriend ging kopen… Geen probleem! Ik kreeg een proevertje van beide flessen en kon zo de beste keuze maken. Top service! Mijn bezoek aan Epicurios was ronduit geweldig en zoveel beter dan een bezoekje aan een online gin winkel. Ahja, daar kan ik niet proeven he 😉

Wil je zelf eens langsgaan? Zet dan Kloosterstraat 22 in Antwerpen alvast tussen je favorieten. Je wordt met open armen ontvangen.

Ben jij ook zo’n gin-fan?

Beschonken groetjes


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page